lunes, 21 de mayo de 2007

Foc d pales I

Poesia 1
Aquesta primera composició té moltes influencies de l'obra "Romancero Jitano" de Federico García Lorca, i sobretot de la composició anomenada "Rellerta".
Hi ha 5 quartetes i una tronada de dos versos que es va repetint al llarg de la poesia, els dos primers versos de cada quarteta repeteixen el dos últims versos de la quarteta anterior. Té dos quartetes de rima assonant, el numero de síl•labes de cada versos de les quartetes és de 5 síl•labes.

Hi ha paral•lelisme entre els dos primers versos. Els ganivets suggereixen mal, dolor, venjança. En la segona estrofa l'autora posa enfasi en la qüestió de la solitud de que ella és un persona que està sola, l'autora ens indica que es de nit perquè diu que els ganivets són negres. Hi havia una barca però no hi havia ningú que la remes ni tampoc hi havia rés, però hi havia uns rems però no tocaven l'aigua sinó que les bellugava el vent. La lluna que es un símbol romàntic està dins de la barca i està amenaçada per els ganivets.

L'autora intenta dir que és troba sola, esperant l'arriba de l'alba d'un nou dia, és una nit plena d'amenaces sense un horitzó optimista a la vista i on perquè ella trobes l'amor no seria un amor feliç perquè hi ha molts condicionants que l'estan escanyant.

2 comentarios:

Les Vinyes dijo...

Des de quan gitano s'escriu amb J? (JITANO!!!)

Les Vinyes dijo...

Què és una RELLERTA?